تعریف جامعه شناسی:

انسانها در طول هزاران سال دربارة جامعه ها و گروههایی که در آن زندگی می کرده اند، به اندیشه و مطالعه پرداخته و همواره کوشیده اند تا آگاهی بیشتری نسبت به محیط و پدیده های ناشناخته پیرامون خود به دست آوردند؛ از مجموع این آگاهی ها، تجربه ها، و آموخته ها است که انسانها توانسته اند از زمینه های مطالعاتی و رشته های مختلف علمی را پی ریزی کنند.

اما آنان خود، نیز همواره موضوع علم بوده است و کوشیده اند رفتارهای خود نسبت به دیگران را درک کنند. حاصل این تلاشها پیدایش علوم اجتماعی است که جنبه های گوناگون رفتار انسانی را مطالعه می کند.

جامعه شناسی شاخه ای از علوم اجتماعی است که به مطالعة جامعه های انسانی و رفتارهای اجتماعی می پردازد و چشم انداز روشن و مشخصی درباره رفتار انسانی ارایه می دهد.

جامعه شناسان به شیوه های مختلف جامعه شناسی را تعریف کرده اند نخستین بار آگوست کنت فرانسوی آن را «علم تجزیه و تشریح مظاهر زندگی اجتماعی» نامید.

امیل دورکیم فرانسوی جامعه شناسی را علمی می داند که شیوه های خاص و متفاوت زندگی اجتماعی را که متکی به وجدان جمعی است برسی می کند. با این تعریف، دورکیم سعی دارد وجدان جمعی را که در حقیقت چیزی جز اندیشه ها، باورها، ایده آلها و ارزشها نیست، اهمیت بسیار می بخشد.

سامویل کنیگ آمریکایی «جامعه شناسی را مطالعه رفتار و کردار آدمی در گروه از یک طرف و چگونگی مناسبات متقابل افراد از طرف دیگر می داند» او می گوید: این علم می کوشد کیفیت و هدفهای اجتماعات انسانی و چگونگی رشد و پیشرفت و تغییرات انواع مختلف جامعه ها و آداب و رسوم آنها را درک و تبین کند.

ادامه مطلب

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

الکتريکي، الکترونيکي و روشنايي Michael الشبکه العالمیه للاربعین المهدوی هی هنرهای شخصی Lucy انجام پایان نامه مدیریت-مشاوره و انجام پایان نامه و نوشتن پروپوزال emaar مجله تفریحی کم نام فراز ایران